Veelgestelde vagen
Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen aan Blending Forces. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
Wat is een Mystery Box?
Een Mystery Box is een verrassingsdoos met een inhoud die in een bepaald thema of van een merk wordt aangeboden. Vaak wordt de benaming Mystery Box foutief gespeld, velen noemen het ook een mysterie box of een mistery box.
De Blending Forces Mystery Box is een tool die gebruikt wordt binnen onze trajecten.
Wat zit er in jullie Mystery Box?
De Mystery Box zorgt ervoor dat werken niet alleen fun en gezond wordt, maar hiermee stimuleren we jouw medewerkers ook nog eens vitaal en duurzaam samen te blijven werken. De exacte inhoud van de box blijft geheim, totdat alle deelnemers deze live unboxen.
Kan ik zelf ook een giftbox samenstellen?
De Mystery Box van Blending Forces is een giftbox die wij zorgvuldig en duurzaam voor u kunnen samenstellen. Zie het niet als een simpel kerstpakket - maar als een duurzaam relatiegeschenk waar de ontvanger echt waarde uit kan halen! Onze Mystery Boxen maken deel uit van een programma gericht op vitaliteits- of veranderingstrajecten van ondernemingen, maar kunnen nu ook als losstaand relatiegeschenk samengesteld worden! Interesse in wat de blending forces Mystery Box voor uw onderneming kan doen? Bekijk deze pagina.
Wie is Jean-Marc Bilderbeek?
Jean-Marc Bilderbeek heeft 20+ jaar ervaring als (interim) projectmanager en change manager, ICT-consultant, salesmanager en “fixed price” personal coach, binnen zowel de commerciële als de publieke sector. Hij heeft o.a. succesvolle verandertrajecten volbracht bij ISS, Rijkswaterstaat, UWV, Haagse Hogeschool, Conclusion, Nationale Nederlanden, Rabobank, Aegon, ProRail, Engie, Talpa Networking, KLM, NWO, Macaw, Gemeente Delft en Salesforce.
Lees meer over Jean-Marc op deze pagina.
Wat is vitaliteit?
Wij krijgen vaak de vragen: wat is vitaliteit of wat is vitaal? De definitie van vitaliteit draait om de energie en de kracht waarmee mensen emotioneel, fysiek en mentaal in het leven staan. Daarnaast beschikt een vitaal persoon over energie, lichamelijke kracht en weerbaarheid. Tevens heeft deze persoon een duidelijke wilskracht.
Vitaliteit op de werkvloer is van groot belang, vitale werknemers zijn namelijk productiever en bepalend voor een goede werksfeer.
Waarom vitaliteit op de werkvloer?
Vitaliteit zorgt voor meer energie en een hogere productiviteit. Daarnaast zorgt het voor bevlogenheid, betrokkenheid en minder ziekteverzuim.
Wat is medewerkersbetrokkenheid?
De definitie van medewerkersbetrokkenheid is een medewerker die positief gedrag vertoont tegenover de organisatie en bijbehorende waarden, en zich hiervoor inzetten.
Waarom is medewerkersbetrokkenheid belangrijk?
Betrokken medewerkers leveren toegevoegde waarde aan de organisatie. Betrokken medewerkers voelen zich op een positieve manier verbonden met de organisatie en zijn gecommitteerd aan doelstellingen die de organisatie nastreeft. Tevens stimuleert medewerkersbetrokkenheid het personeels behoud, verhoogde productiviteit, betere resultaten en proactiviteit.
Meer te weten komen over personeels behoud? Lees het in de blog: Hoe behoud je personeel?
Meer te weten komen over het creëren van een productieve werkdag? Lees het in de blog: Focus behouden op je werkdag.
Waar staat Blending Forces voor?
De naam Blending Forces staat voor het bundelen van krachten. Dit doen wij binnen onze vitaliteits- en veranderingstrajecten, maar ook binnen de samenstelling van onze Mystery Boxen en de eigen bedrijfsvoering.
Wat is een verandertraject?
Een verandertraject omvat het veranderen van houding en gedrag bij medewerkers, de organisatiecultuur of om het ontwikkelen van andere vaardigheden. Een verandertraject wordt ook regelmatig een vitaliteitstraject genoemd.
Lees meer over onze programma’s op deze pagina.
Wat is verandermanagement?
Verandermanagement is een managementvorm dat zich voornamelijk bezighoudt met het veranderen van werkwijze, cultuur en structuur (organisatievorm) binnen een organisatie. Het doel van verandermanagement is het behalen van betere resultaten in komende perioden.
Blending Forces begeleid jouw onderneming binnen dit proces en maakt veranderen zo makkelijk mogelijk voor alle betrokkenen.
Hoe evalueer je een verandertraject?
Het is belangrijk om een goede evaluatie op te stellen van een verandertraject binnen een organisatie. Vaak start een onderneming al met een nieuw verandertraject, terwijl doelen uit het vorige traject nog niet behaald zijn.
Er zijn een aantal handvatten die je kan gebruiken om een verandertraject te evalueren:
- productevaluatie: bepaal of het traject daadwerkelijk heeft opgeleverd wat je vooraf wilde bereiken
- procesevaluatie: onderzoek hoe het verandertraject verlopen is. Welke stappen zijn er ondernomen om de doelen te bereiken?
- lessen en doelstellingen voor de toekomst: breng in kaart welke onderdelen van het verandertraject gecompliceerder waren en welke gemakkelijk verliepen. Haal hier lessen en doelstellingen uit voor een volgend traject.
De bovenstaande punten wellicht wat afschrikken, wij van Blending Forces begrijpen je volkomen! Daarom helpen we je graag, neem vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.